Mit kell tudni a féktárcsa cseréről

Mit kell tudni a féktárcsa cseréről

Egy rosszúl működő fékrendszer élet- és balesetveszélyes lehet, így fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük és szervizeljük. Nézzük meg, milyen gyakran kell ellenőrizni a fékrendszert, és mikor szükséges a féktárcsa cseréje!

A féktárcsa jellemzői

A gépjármű fékrendszer számos fontos alkatrészből áll: a féktárcsából, a fékbetétből, a féknyelvből, a fékpofából, a fékasszisztensből, valamint a fékszabályozóból és a fékmunkahengerekből. Ezek közül néhány alkatrész: a féktárcsa, a fékbetét, a fékpofák és a fékdob, gyorsabban kopik, és ezért gyakran meghibásodik. A legtöbb esetben a féktárcsa kerül sorra a cseréjére.

A féktárcsa a fékrendszer egy fontos részét képezi, felel a fékezésért és a megállásért. Mivel a féktárcsa folyamatos hőnek van kitéve, masszív és ellenálló anyagból készül, mely lehet szén, öntöttvas vagy kerámia. A féktárcsa lehet szellőző és nem szellőző. A szellőző típus két tárcsából áll, amelyek között van egy kis rés, míg a nem szellőző típus egy szilárd részt jelent perforációkkal, résekkel vagy anélkül. A perforált féktárcsa lehet mély lyukakkal (amely lehetővé teszi hosszabb élettartamát) vagy lyukakkal a tárcsán, amely hatékony hűtést biztosít, eltávolítja a kipufogó gázokat és egyéb égéstermékeket, de nem annyira tartós.

A féktárcsa cseréjét érdemes meghatározott időközönként elvégezni, még akkor is, ha nincs meghibásodás. Ez történhet minden második fékbetét cseréje után, ami általában 30.000-40.000 kilométerenként ajánlott. Természetesen számos tényező befolyásolhatja a cserének gyakoriságát. Ilyen a vezetési stílus, a terepviszonyok és az autó terheltsége. Azoknál az embereknél, akik sportosan vezetnek vagy hegyvidéken élnek, gyakrabban kell cserélniük a féktárcsát, mivel gyakrabban kell fékezniük a lejtőkön, ami nagyobb kopáshoz vezethet. Ugyanez igaz a hideg éghajlaton élőkre is. A túlterhelt autók is gyorsabban kopatják a féktárcsát.

A féktárcsa cseréjének ideje akkor következik el, amikor a kopás mértéke eléri azt a pontot, amikor a féktárcsa már nem tudja megfelelően megállítani a gépkocsit. A gépjármű műszaki adatai általában meghatározzák a minimális féktárcsa vastagságot, amellyel az autó még működhet. Ennek könnyen megmérhető egy tolómérővel. Ha az eredeti vastagsághoz képest 1-3 mm vagy nagyobb eltérés van, akkor a cserére szükség van. A túl vékony féktárcsa könnyen felmelegszik, elrepedhet vagy deformálódhat, aminek eredményeként a fékezőerő csökken. Az átlagemberek számára azonban nehéz pontosan meghatározni a féktárcsa vastagságát, ezért ajánlott a fékrendszer állapotának éves szervizelés során való ellenőrzése.

A féktárcsa károsodhat, ha az alakja megváltozik, karcolódik vagy egyenetlenné válik a vastagsága.

Amikor a féktárcsa károsodására gyanakszunk

  • A gépjármű fékezés közben megváltoztatja a haladási irányát.
  • Sípoló hangokat hallunk a fékezés közben.
  • A fékpedál rezeg vagy vibrál, amikor megnyomjuk.
  • Jelentős mértékben megnő a fékezési távolság.

Kisebb károsodás esetén a féktárcsa élettartama csiszolással meghosszabbítható. A repedések eltüntetésével és a vastagság kiegyenlítésével az alkatrész további ideig használható lehet. Azonban, ha a féktárcsa vastagsága már nem megfelelő, vagy az alkatrészt nem lehet javítani, akkor a cserére van szükség. A féktárcsa cseréje nem bonyolult folyamat, és otthon is könnyen elvégezhető.

Azonban a biztonság érdekében ajánlott a cserét szakemberre bízni. Ha már a szervizben járunk, ellenőriztessük meg a fékbetéteket is! Bár a gyártók szerint a fékbetétek kétszer tovább bírják, mint a féktárcsák, érdemes mindkét alkatrészt egyszerre cserélni és azokat egymáshoz illeszteni. Ez segít a kopás egyenletességében és hosszabb élettartamban.

Ha azonban az alkatrészek nem illenek jól egymáshoz, az új alkatrészek élettartama lerövidülhet, ami csökkentett fékezési teljesítményhez és kevesebb használati időhöz vezethet. A lényeg, hogy minden 40.000 km megtétele után, vagy az éves szervizelés során mindenképpen ellenőriztessük a fékrendszer állapotát.